BECE 2018 CRS Past Questions and Answers

BECE Past Questions And Answers
BECE Past Questions And Answers

The complete junior waec bece 2018 Christian Religious Studies (CRS) QUESTIONS and Answers. (junior waec past questions on CRS 2018).

1. On the sixth day God created….
A. dry land and the seas.
B. light.
C. living creatures of the land, and man.
D. rested.

2. The means of restoring good relationship which has been broken is called….
A. restoration.
B. restitution.
C. reconciliation.
D. revival.

3. The original stories of the Holy Bible existed in the form of….
A. oral.
B. scroll.
C. sacred tradition.
D. written documents.

4. The dignity of man lies in the feet that he is… .
A. created in the image of God.
B. the Lord of creation.
C. to be fruitful and multiply.
D. to continue God’s good work.

5. This voice from above “Thou are my beloved Son with thee I am well pleased” confirmed Jesus as the….
A. Elijah.
B. Holy Prophet.
C. Messiah and Saviour.
D. New Elijah.

6. Truly, truly I say to you, unless one is born of water and the spirit, he cannot enter the kingdom of God. Who said this and to whom?
A. Jesus to John
B. James to Jesus
C. Jesus to Nicodemus
D. Jesus to Peter

7. The sermon on the Mount is centered on ….
A. morality.
B. divorce.
C. jealousy.
D. persecution.

8. Who came to prepare the mind of the people for the coming of the Messiah?
A. Peter
B. John
C. John the Baptist
D. Matthew

9. When Jesus was twelve years, He traveled with His parents to…. for the feast of the Passover.
A. Egypt
B. Jerusalem
C. Judea
D. Nazareth

10. John baptized the people with water; but Jesus would baptize them with….
A. fire and water.
B. Holy Spirit and fire.
C. Holy Spirit and water.
D. Holy water and fire.

11. The promise of the father pronounced by Jesus to his disciples refers to….
A. blessings.
B. faith.
C. hope.
D. joy.

12. As the Holy Spirit descended on the Apostle they began to….
A. heal the sick.
B. pray.
C. roll on the ground.
D. sing praises.

13. After Peter speech on the day of Pentecost …. thousand people were converted.
A. five
B. four
C. six
D. three

14. With the coming of the Holy Spirit, the disciples were filled with….
A. arrogance.
B. boldness.
C. drunkenness.
D. selfish.

15. For it is written in the book of Psalms, “Let his habitation become desolate and let there be no one to live in it, his office let another take” to live in it, his office let another take”. This statement referred to as….
A. Andrews
B. James
C. Judas Iscariot
D. Philip

16. Paul was converted from Judaism to Christianity as a result of his encounter with Jesus Christ on the road to….
A. Antioch.
B. Damascus.
C. Jerusalem.
D. Joppa.

17. Paul’s letter to the Thessalonians states that anyone who does not work, should….
A. be made to cry
B. be made to go extra miles
C. be forced to work
D. not eat

18. Relationship in the Church demands, we should
A. discourages our brethren.
B. gossip about our brethren.
C. hate our Christian brethren.
D. love our Christian brothers and sisters.

19. An example of good friendship in the bible is the friendship that exists between….
A. David and Jonathan
B. Esau and Jacob
C. Hophini and Phenihas
D. Joel and Abijah

20. Bad friendship could lead to one of the following.
A. Academic excellence
B. Good connection
C. Lesbianism
D. Respect for elders

21. Disobedience to constituted authority is disobedience to….
A. God
B. the authority
C. the community
D. the school

22. One of the following is not a major religion in Nigeria
A. Eckankar
B. Islam
C. Christianity
D. Traditional religion

23. Which religion teaches us about Christ and His life on earth?
A. Christianity religion
B. Islamic religion
C. Shintoism religion
D. Traditional religion

24. The process of communicating our need and wants to God is….
A. lamentation.
B. litigation.
C. murmuring.
D. prayer.

25. The Bible teaches us that God’s relationship with man is based on the following EXCEPT….
A. forgiveness.
B. happiness.
C. kindness.
D. hatred.

26. God talks to us in the following ways except….
A. the Bible.
B. our parents.
C. teachers.
D. wall.

27. Hosanna means….
A. coming king.
B. forgive lord.
C. save lord.
D. wait lord.

Essay Questions on Christian Religious Studies

SECTION B (THEORY)

INSTRUCTION: Answer all questions. All questions carry equal marks.

1a. List six effects of the Holy Spirit on the Apostle
1b. State TWO significance of the coming of the Holy Spirit on the Apostle.

2a. List the first four disciples of Jesus Christ,
2b. State four qualities of a good disciple.

Junior WAEC BECE CRS Objective Answers 2018

1. C
2. C
3. A
4. A
5. C
6. C
7. A
8. C
9. B
10 B
11. Bonus
12. A
13. D
14. B
15. C
16. B
17. D
18. D
19. A
20. C
21. A
22. A
23. A
24. D
25. D
26. D
27. C

BECE question and Answer, CRS Questions for JSS1, 2019 Junior WAEC Business Studies Questions and Answers, Junior WAEC 2020 Questions and Answers PDF, 2019 Junior WAEC past question, CRK JAMB past questions and answers PDF, JSS 3 CRS Questions, BECE past Questions and answers 2020, BECE 2018 CRS Past Questions and Answers.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*